Harsted Antik
Varenr.:348006Par lamper af Jacob E. Bang for Holmegaard

 Tilføj til kurv   Kontakt udstiller

Varebeskrivelse:

Højde 33 cm.

Lamperne er designed af Jacob E. Bang for Holmegaard i 1930'erne.
De er mundblæst i den specielle Marinot Maner, som Jacob E. Bang begynder at arbejde med efter 1932, efter fransk forbillede, efter kunstneren Maurice Marinot.

Maurice Marinot var fransk kunstner, der er at medregne som medlem af fauvismen(frit oversat til "vilde dyr"), en gren af ekspressionismen. Van Gogh og Henri Paul Gauguin var oprindelsen til fauvismen, hvor temperamentsfuld og hvor den rene og primitivt forvrængede tegning var et bærende element.

Maurice Marinot kaster sig over glasset i 1911 og begynder udelukkende at arbejde med det i 1913 og stopper med at male. I 10 år arbejder han med emalje på glas for at vise den "vildskab" han mener glasset indeholder ved dets skabelse. Fra 1923 går han over til at bruge luftbobler, metalstykker og farver for at vise dette.
Heraf skabes Marinot´s maner, hvor emnet påsættes en række glasklatter der glattes ud omring emnet ved hjælp af våde træskeer.
Jacob E. Bang blev inspireret af Maurices arbejde med det "vilde glas" og fremstillede en række nye former og designs i slutningen af 1930'erne.
Holmegaard havde været i en alvorlig krise i 1920'erne og fejrede ikke sit 100 års jubilæum i 1925, så det var tiltrængt at vise at glasværket ikke var ved at dø og sagtens kunne følge med restens af Europas førende værker både kunstnerisk og kvalitetsmæssigt.
Så meget af denne nye produktion blev bragt med verdensudstillingerne i 1935 og 1937 i Bruxelles og Paris.

Alt Marinot's maner glas er at betragte som unika, da alle stykker er forskellige i deres dekoration.
Jeg har aldrig set et par lamper i denne teknik og heller ikke trekantede stykker. Næsten alt er rundt. Marinot glas er fremstillet i ædelgrønt, røgtopas, klart glas og få emner i lyseblåt glas. Der produceres ikke glas i Marinot's maner efter 2. verdenskrig.

Den ene er signeret med "Denmark" hvilket viser at de har været brugt på en af verdensudstillinger i 1930'erne, Paris eller Bruxelles.

Emne nummer: 3154
Lager: 1
Udstiller
Besked fra udstiller

Harsted Antik

Fri fragt i Danmark på ordrer over 500,-

 

Speciale i danske glas

Store Kongensgade 94, 1264 København K

Metroen kører lige til døren - 2 minutters gang fra Marmorkirken 

Vi sender sikker og hurtigt fra 50kr.