Fri Fragt i DK
Dansk Deutsch English

Aabenraa Antikvitetshandel

Historie

Aabenraa Antikvitetshandel er én af landets største og ældste antikvitetshandler. Siden 1938 har tre generationers vedvarende fokus på kvalitet og originalitet bragt forretningen til den dens nuværende position som én af Danmarks største og mest seriøse aktører inden for handel med antikviteter, kunst og design.


En antikvitetsinteresseret kornhandler

Kornhandleren Hans Jørgen Petersen besluttede 1938 at gøre sin store passion for antikviteter til sin levevej. Først parallelt med sit virke som kornhandler med en forretning, der kun havde åbent om søndagen. Siden efter flere udvidelser på fuld tid sammen med hustruen Inger. Fokus var i mange år på kvalitetsantikviteter fra Danmark og Nordtyskland fra perioden 1750-1800. Mange af disse havde Hans Jørgen Petersen fundet på bøndernes lofter i sit virke som kornhandler.

Efter farens død 1960 kom sønnerne Hans Jørgen og Knud ind i firmaet og drev og udvidede forretningen sammen med deres mor. Efter brorens og morens død drev Hans Jørgen Petersen forretningen alene indtil 2001, hvor tredje generation Lasse F. Petersen gik ind i firmaet.

   


En moderne antikvitetshandel: Kunst, design og antikviteter

2018 kan firmaet fejre sit 80 års jubilæum. I dag er fokus stadig rettet mod kvalitetsobjekter, men nu ikke kun fra 1700-tallet, idet også kunst og design udgør en væsentlig del af firmaets varelager og muliggør en tidssvarende og kvalitetsbevidst indretning. Fokus er i dag på at tilbyde unikke objekter, hvad enten det er møbler, kunst, sølvarbejder, bronzer mv, der kan indgå i et moderne og kvalitetsbevidst liv, hvor antikviteter, kunst og design kombineres og anvendes i en personlig indretning.

 

Præsentation

Aabenraa Antikvitetshandel er én af Skandinaviens største antikvitetshandler. Forretningen er fordelt på tre ejendomme med showrooms på ca. 1.200m2 og har et varelager, der tæller mange tusinde enheder fordelt på forskellige varegrupper.

Vi fortolker begrebet antikviteter moderne og præsenterer gerne 1700-tals antikviteter i et mix med det bedste af danske modernisters malerkunst og danske møbelarkitekters populære designs. Vi sælger også mange mindre genstande som f.eks. vintageure, sølvarbejder og smykker.

Tilgangen af varer er stor og konstant. Vi køber primært af private sælgere, der betror os køb af enkelte genstande, men erhverver også jævnligt større boer eller samlinger. Vi sælger til et stort internationalt netværk, som vi gennem mere end firs år har opbygget adgang til. Vi er således et seriøst alternativ til de fleste auktionshuse/gallerier og afgiver altid gerne et bud på objekter, man måtte ønske at afhænde.

Til forretningens kunder tæller medlemmer af Kongehuset, ind- og udenlandske museer og indretningsarkitekter. For størstedelens vedkommende er forretningens kunder dog privatpersoner, der ønsker inspiration, råd og vejledning til indretning af personlige og kvalitetsbevidste hjem.

Det er et vores håb, hjemmesiden kan formidle et godt indtryk af vores forretning og varelager. Antikviteter opleves dog bedst i virkeligheden og vi sætter altid pris på besøg i forretningen. Mange kører til Aabenraa kun for at besøge os. Andre kombinerer det med ture til Tyskland. Flere og flere arrangerer flerdagesture og besøger de fremragende sønderjyske hoteller og restauranter og besøger os i den anledning.

Velkommen i Aabenraa!

 

Lasse F. Petersen

 

 

Kontakt

Aabenraa Antikvitetshandel Nørreport 16 6200 Aabenraa
Tlf.: +45 74 62 24 79 Mobil: +45 40 83 55 83

info@petersen-antik.dk

Guld & sølv købes

Guld købes. Sølv købes. Aabenraa Antikvitetshandel køber al slags guld & sølv, f.eks. barrer, mønter, korpus, bestikdele mv. Ofte tilbydes højere priser end smelteprisen, da vi også køber til videresalg i forretningen. Det kan f.eks. være ved køb af smykker eller korpusarbejder fra anerkendte sølvsmedier som f.eks. Georg Jensen, Evald. Nielsen, A. Michelsen, Dragsted eller Hans Hansen. Yderligere informationer fås på tlf 7462 2479 eller per mail. Vi informerer gerne om aktuelle dagspriser, fremgangsmåde ved salg mv. Medbring venligst gyldigt ID i form af pas eller kørekort

 


MobilePay  Dankort  PayPal  Mastercard  Visa